Gigaset Smoke Pack ONE X

previous
next

Gigaset Smoke Pack ONE X

149,99 €
Incl. BTW
Op voorraad.
Levertijd: 3-6 Werkdagen
Het slimme rookmelderpakket

Bij rookontwikkeling slaat de Gigaset Smoke Sensor onmiddellijk alarm. U wordt direct via een app gewaarschuwd. Bovendien laat de geïntegreerde sirene ter plaatse een luid signaal horen.

 • Rookmelder waarschuwt onmiddellijk bij rookontwikkeling
 • Directe alarmering op uw smartphone
 • Geïntegreerde sirene geeft ter plaatse een luid alarmsignaal (>85 dB (A))
 • Het pakket bevat: 1 basisstation, 2 rookmelders

+ app + gratis cloud service

Beschrijving

Huisbewoners alarmeren

Als iedereen slaapt, is hij nog wakker: de Gigaset Smoke Sensor waarschuwt u thuis op betrouwbare wijze tegen ontwikkelende rook. Het is een echte redder van levens, vooral 's nachts: volgens onderzoek wordt twee derde van alle brandslachtoffers in hun slaap verrast. Bij rook en walm kunt u al binnen enkele ademhalingen flauwvallen, dus iedere minuut telt om uzelf en uw gezin in veiligheid te brengen! Ook wanneer u niet thuis bent, kunt u op deze slimme rookmelder vertrouwen: hij slaat alarm met een volume van 85 decibel en stuurt daarnaast altijd een waarschuwingsmelding aan de Gigaset elements-app. U ziet op uw smartphone in welke ruimte(n) het alarm werd geactiveerd. Zodra er geen rook meer wordt gedetecteerd, geeft hij automatisch het signaal 'veilig'.

Veiligheidssystemen activeren

Terwijl andere producten alleen een geluidssignaal produceren, gaat deze rookmelder nog een stapje verder: hij overtuigt door de perfecte integratie in de veiligheidssystemen van Gigaset. Zodra er in uw huis rook ontstaat, stuurt hij via de Gigaset elements-app een waarschuwingsmelding naar uw smartphone. Daarnaast maakt de rookmelder verbinding met andere slimme apparaten, zoals bijvoorbeeld de Gigaset Siren. Hierdoor wordt de akoestische waarschuwing duidelijk verbeterd. Tegelijkertijd worden alle apparaten geactiveerd die op een Gigaset Plug zijn aangesloten: het is een doorslaggevend voordeel dat ingeval van nood de vluchtwegen in uw huis automatisch worden verlicht. De rookmelder kan zelfs met het verlichtingssysteem van Philips Hue worden verbonden, zodat u zowel akoestisch alsook visueel wordt gewaarschuwd. De instelling geschiedt eenvoudig via de mobiele app.

Brandoorzaken opsporen

Wat lang smeult, is zelden goed: kortsluitingen en kabelbranden zijn volgens een studie de meest voorkomende brandoorzaken in privéhuishoudens. De slimme rookmelder van Gigaset waarschuwt u bij defecte elektrische leidingen, zoals oververhitte koffiezetters en broodroosters of wanneer er vonken uit stopcontacten komen. Ook bij kaarsen en open haarden is het brandrisico groot. Uiteraard slaat de rookmelder hier eveens alarm in geval van nood. Bent u niet aanwezig in de betreffende ruimte of zelfs helemaal niet thuis? De Gigaset elements-app informeert u direct over de rookontwikkeling en welke ruimte(s) het betreft. Dat is ook handig indien u per abuis onoplettend bent geweest, bijvoorbeeld wanneer u het strijkijzer niet hebt losgekoppeld van het lichtnet of een theedoek te dicht bij de kookplaat ligt. Met de Gigaset Smoke Sensor kunt u schade voorkomen nog voordat het de kans krijgt om te ontstaan.

Melder monteren

Waar rook is, hoeft binnenkort geen vuur meer te ontstaan: vanaf 2022 zijn rookmelders in alle huizen in Nederland verplicht (bron: Rijksoverheid). Rookmelders kunnen in geval van nood levens redden. De nieuwe rookmelder van Gigaset bestuurt u via uw smartphone en kan perfect in uw Gigaset Smart Home worden geïntegreerd. Ook het platte en onopvallende design weet te overtuigen. De rookmelder wordt op plafonds in slaapkamers, gangen, overlopen en kinderkamers gemonteerd en beschikt over een batterij met een levensduur van 10 jaar. Om een volledige functionaliteit te waarborgen, herinnert de Gigaset Smoke Sensor u via de app om de zes maanden aan het onderhoud. Dat zorgt voor extra veiligheid. Zelfs al zou het internet een keer uitvallen en de verbinding met de app onderbroken zijn, dan laat deze rookmelder u niet in de steek. De waarschuwingen worden in ieder geval in huis afgegeven, indien uw rookmelder gekoppeld is met de slimme stekkers en alarmsirene. Dit komt omdat de sensoren werken via een DECT ULE protocol, welke blijft functioneren wanneer er geen internet is.

ONE X

Onze ONE X-apparaten zijn uitgerust met de nieuwste software en zijn dus al klaar voor toekomstige uitbreidingen. Ze zijn compatibel met alle bestaande Gigaset Smart Home-apparaten.

Technische gegevens

Specificaties

Algemeen
Artikelnaam
Gigaset Smoke Pack ONE X
Algemene functies
Kleur
Wit
DECT ULE
DECT-ULE conform ETSI TS 102 939-1
Bereik
max. 50 m binnen
Encryptie
Standaard CCM AES-128 voor draadloze DECT ULE authenticatie en encryptie
Frequentieband
DECT 1880-1900 MHz
Conformiteit
Richtlijn 2009/125/EC • Richtlijn 2011/65/EU • Richtlijn 2014/53/EU
Gebruikersinterface
N/A
Eigenschappen
N/A
Functies
N/A
Benodigdheden
Eisen
Kosteloze Gigaset elements app
Compatibiliteit
iPhone IOS9 of hoger • Android Smartphones met Bluetooth 4.1 en Android 4.4 of hoger
Diversen
Omvang van de levering
 • 2x Gigaset Smoke Sensor 2.0 ONE X
 • 1x Gigaset Base
 • 2x batterij voor 10 jaar – 9-volt-blokbatterij (rookmelder)
 • 2x batterij – CR123A (DECT-module)
 • 4x schroeven + pluggen
 • 1x netwerkkabel
 • 1x netvoedingsadapter
 • 2x beknopte handleiding
 • 2x veiligheidsbrochure
Diversen
 • Alarmvolume: >85 dB (A)
 • Optische sensor (IP30)
 • Normen: EN14604
 • Temperatuurbereik: 0°C tot + 50°C

Afmetingen en gewicht:

 • Smoke Sensor:
  Afmetingen: 109 x 38 mm (Ø x B)
  Gewicht: 125 g (incl. batterijen)
 • Base:
  Afmetingen: 12,5 × 4,7 × 13,8 cm
  Gewicht: 136 g
CE-certificering
N/A
Voeding
Rookmelder: 9-V-blokbatterij (>10 jaar) • DECT-module: CR123A
Download & Support

Gigaset Smoke Pack ONE X

Supportverzoek

Gebruik onze klantenservice portal voor support van Gigaset Smoke Pack ONE X

Open support