(copy 3)

Als Gigaset hebben we een aantal Nederlandse VoIP-providers voorgedefinieerd. De instellingen zijn via de web-pagina in het basistation of via de handset te selecteren. Het basisstation dient te zijn verbonden met het internet. Het instellen van een provider is twee ledig, maak wel vooraf een keuze voor een provider.

Grofweg zijn er vier stappen:

• Keuze van de provider en het aanvragen van een gebruikersnaam en wachtwoord via hun web-site.
  • Via het menu kun je het land en de provider selecteren. Na de bevestiging worden de instellingen geladen.
  • Als laatste voer je je gebruikersnaam en wachtwoord van je provider in.
  • Je toestel is klaar voor gebruik.

Lijst met Nederlandse VoIP-providers
 3StarsNet, 12connect, Agroportal, Budget Phone, Bevoip, BizzOnWeb, BelTex, Breezz, callpacity, Callvoip, Clearvoip, Enterprisevoip, Fastvoip, gnTel, Intertel telecom, MottoVoIP, newIP, SIP NL, Smile, Solcon, smart-tel, SpeakUp, Telfort, TNO, VoipBuster, VoIPPlanet, VoipQ, VoipHit, Voip Lite, VoipStunt, Voys Telecom, XeloQ Comm., Xs4all

VoIP bellen is ook voor internationaal bellen interessant. Wanneer je vaak met bv Duitsland belt, is het en optie om een provider uit Duitsland te selecteren. Je belt als het ware lokaal binnen Duitsland, met een duits telefoonnummer, ook al zit je in Nederland. En vaak is het zo dat je lokaal gratis belt.

Bij sommige providers is het zelfs mogelijk om een zg. nomadisch nummer aan te vragen, bv een 085-nummer. Met deze nummers kun je dus ook gebelt worden vanaf alle vaste en mobiele telefoons!

Een voorbeeld met behulp van de handset:

Na je keuze voor een provider en het aanvragen van een gebruikersnaam en wachtwoord kun je aan de slag.

Op je handset:

Voorwaarde: je toestel is verbonden met het internet.

• Ga naar "Menu - Instellingen - Telefonie - Basisinstellingen - Internet (VoIP)"
  • Systeem-PIN invoeren en OK indrukken. (Standaard "0000")
  • Provider Selecteren en OK indrukken.
  • Het toestel maakt verbinding met het internet om de provider database gegevens op te halen.
  • Land selecteren en OK indrukken.
  • VoIP-provider selecteren en OK indrukken.

Als laatste dien je je  eigen gebruikersnaam en wachtwoord in te geven, deze heb je van je provider ontvangen.