Onze samenwerking met Closing the Loop

Gigaset zet zich middels verschillende projecten in voor duurzaamheid, omdat we weten hoe belangrijk zorgvuldig gebruik van componenten en recycling van onderdelen, en dus de vermindering van elektronisch afval, zijn voor het milieu en onze toekomstige generaties - dus ook die van onze klanten.

Gigaset is een partnerschap aangegaan met Closing the Loop om het verbruik van IT-producten te verbeteren, e-waste te verminderen en tegelijkertijd waardevolle componenten terug te winnen.

Closing the Loop is een dienstverlenende organisatie die technologiegebruikers en -verkopers over de hele wereld helpt een eerste stap te zetten naar duurzaam verbruik. Via haar inzamelnetwerk in opkomende markten wordt elektronisch afval ingezameld en op de juiste manier gerecycled, waardoor elektronische producten zoals telefoons en smartphones "afvalneutraal" worden. Dit concept heet: "One for One".

Wat is One for One?

One for One betekent dat voor elk nieuw toestel dat u in de Gigaset webshop koopt, een gebruikt mobieltje wordt ingezameld én gerecycled door Closing the Loop. Het afval dat door Closing the Loop wordt verzameld bevat onderdelen en materialen die anders niet gerecycled zouden worden.

Hoe doen we dit?

Onze partner Closing the Loop zamelt gebruikte mobiele telefoons voor ons in, in landen waar geen recyclinginfrastructuur is en brengt ze naar Europa voor professionele recycling.

Deze aanpak voorkomt niet alleen dat e-waste op stortplaatsen terechtkomt, maar ondersteunt ook lokale gemeenschappen en zorgt ervoor dat waardevolle metalen worden teruggewonnen én in de circulatie (de "loop") worden teruggebracht. Het initiatief heeft ook een positief effect op de gezondheid van de lokale bevolking en het creëert lokale banen en inkomsten. Win-win-win!

Hoe kunt u helpen?

Elektronische producten zitten vol waardevolle materialen zoals goud, zilver en koper; zelfs als het apparaat helemaal kapot is. Recycling creëert nieuwe mogelijkheden voor hergebruik hiervan.

Door onze samenwerking met Closing the Loop bieden we onze klanten in de Gigaset webshop ook de mogelijkheid om een bijdrage te leveren en zo het aantal ingezamelde oude apparaten te vergroten, voor een grotere impact voor mens en planeet!

Als klanten in de Gigaset webshop een nieuwe Gigaset-smartphone of Gigaset DECT-telefoon kopen, kunnen ze bij het afrekenen een optie selecteren en voor slechts € 3,99 helpen bij het recyclen van een kapot toestel. Dit voorkomt verspilling en het verlies van waardevolle componenten.

En wat levert het u op?

Naast het goede gevoel iets te hebben gedaan voor het milieu en de lokale bevolking, zal uw nieuw gekochte product "afvalneutraal" zijn. Want met uw nieuwe aankoop, wordt een schrootklare mobiele telefoon namens u ingezameld en gerecycled. One for one!

Gigaset beloont uw inzet dan ook met een kortingsvoucher van 15% voor uw volgende aankoop in de Gigaset webshop. U ontvangt deze voucher automatisch na het afronden van uw bestelling.

Over Closing the Loop

Closing the Loop is een sociale onderneming uit Amsterdam die sinds 2012 actief is op het gebied van recycling van elektronisch afval. Het zet zich in voor duurzame consumptie in de technologiesector.

Beeld credits: Closing the Loop