Ons verhaal

Het verhaal van Gigaset is ook het verhaal van Bocholt. Gigaset maakt als enige bedrijf ter wereld zijn draadloze telefoons en vergelijkbare producten in de eigen fabriek in Bocholt. Daarmee onderscheiden we ons van onze concurrenten, die hoofdzakelijke in Azië produceren, en dit biedt zowel onze handelspartners als onze klanten bijzonder veel voordeel wat betreft logistiek en service.

Vanaf het begin...

Gigaset begon in 1941 met de productie in Bocholt en verkoopt sinds 25 jaar zijn draadloze telefoons over de hele wereld. Maar net als vrijwel al onze andere producten worden ze nog altijd vervaardigd in onze eigen fabriek in Duitsland.

Tegenwoordig werken in onze vestiging in Bocholt dan 550 medewerkers en ontwikkelen, ontwerpen en produceren we niet alleen telefoons voor vaste netwerken en telefonieoplossingen voor bedrijven, maar maken we ook innovatieve Smart Home-systemen en sinds 2018 bewegen we ons zelfs op de smartphonemarkt. Gigaset is het enige bedrijf in Europa dat dergelijke producten maakt in Duitsland. Bij ons staat "Made in Germany" voor duurzame, hoogwaardige kwaliteit.

... tot in de toekomst - en altijd vanuit de basis: Bocholt

Vanwege onze duurzaamheid en consistente bedrijfswaarden is Gigaset in 2019 speciaal erkend als "Deutsche Traditionsmarke". De jury kent deze PLUS X AWARD alleen toe aan bedrijven die hun land van vestiging Duitsland trouwe gebleven zijn, al tientallen jaren verantwoordelijk bezig zijn ten opzichte van klanten, medewerkers en partners en door hun stabiele financiële positie een grote, positieve invloed hebben op hun branche. Gigaset treedt hiermee toe tot de crème-de-la-crème van het Duitse bedrijfsleven en voegt zich bij andere, al eerder bekroonde ondernemingen zoals Adidas, BMW en Zeiss.

Mijlpalen voor Gigaset

1941

Opening als vestiging van Siemens in Bocholt

1948

Aanvang van de productie van telefoons

1959

Aanvang van de productie van communicatiesystemen

1982

Start van de afdeling R&D in Bocholt

1993

Aanvang van de productie van draadloze telefoons (DECT)

1997

Bouw van de nieuwe productiefaciliteit (10.000 m²)

2000

Aanvang van de productie van GSM-producten

2001

Aanvang van de productie van Voice Data-producten

2005

Aanvang van de productie van WIMAX, IP-telefoons

2007

100-miljoenste Gigaset-telefoon geproduceerd

2011

150-miljoenste Gigaset-telefoon geproduceerd

2014

Bouw van de nieuwe U-vormige productielijn op basis van het Lean-principe, ten behoeve van complexe producten zoals de Maxwell 10

2016

Eerste toepassing van MRK-robotica (Mensch-Roboter-Kollaboration) in het montageproces, waarbij mens en robot samenwerken

2017

200-miljoenste Gigaset-telefoon geproduceerd

2019

Erkend als "Deutsche Traditionsmarke" door de jury van de PLUS X AWARD

2020

220-miljoenste Gigaset-telefoon geproduceerd