Intelligente verwarmingsregeling – wat u over de werking, installatie en compatibiliteit van slimme radiatorthermostaten moet weten.

‘s Ochtends in bad, tijdens een gezellige filmavond of ‘s nachts wanneer u slaapt – een aangename kamertemperatuur zorgt voor de juiste atmosfeer in iedere situatie. Een slimme verwarmingsregeling optimaliseert uw verwarmingsprestatie en biedt u met de minste moeite meer comfort en energie-efficiëntie. U hoeft niet meer constant aan de knop van de radiator zitten draaien.

Wat is een slimme verwarmingsregeling?

Een slimme thermostaat houdt uw huis of huurwoning namelijk enkel warm op de momenten waarop dat nodig is. Programmeer vaste programma’s en bedien uw radiator gemakkelijk via de app. Bovendien kan de slimme verwarming met andere Smart Home-apparaten, zoals raam- of deursensoren, gekoppeld worden. Een intelligente verwarmingsregeling is vooral financieel gezien interessant: Door uw verwarming te optimaliseren, bespaart u energie, betaalt u minder en draagt u zorg voor het milieu.

Hoe werkt een thermostaat?

Een thermostaat kent u wel. Wilt u het in de winter lekker warm hebben, dan draait u aan de knop en geven de radiatoren warmte af. Maar hoe werkt de verwarmingsregeling via de thermostaat eigenlijk? 

1. Door aan de knop van de thermostaat te draaien, wordt de gewenste kamertemperatuur ingesteld. Niveau 3 komt daarbij meestal overeen met een temperatuur van 20 °C.
2. In de thermostaatknop bevindt zich een vloeistof die op de temperatuur in de ruimte reageert. Stijgt de kamertemperatuur, dan zet de vloeistof uit en drukt ze op de ventielpin.
3. De ventielpin opent en sluit het ventiel in de radiator. De vloeistof stuurt de ventielpin aan en sluit het ventiel in de radiator zodra de gewenste temperatuur bereikt is.
4. Eens het ventiel dicht is, stroomt er niet langer warm water door de radiator. Als het in de ruimte kouder wordt, verkleint het volume vloeistof. Dan komt de ventielpin los en opent het ventiel in de radiator, waardoor er opnieuw warm water in kan stromen.

Welke soorten thermostaten zijn er?

 

Manueel instelbare thermostaten

Een bijzonder populair model – de voordelen liggen vooral in de voordelige aankoopprijs en de eenvoudige bediening en montage. Tijdprogramma’s instellen is bij dit model echter niet mogelijk, wat soms een nadeel kan zijn.

Elektrische radiogestuurde thermostaten

Deze thermostaten meten de temperatuur in de kamer en bedienen op basis daarvan vaak meerdere verwarmingsventielen door middel van een elektrisch signaal. Daarbij is vooral de intelligente bediening van volledige ruimtes een voordeel. Heel wat apparaten beschikken zelfs over voorgeprogrammeerde programma’s, waarmee de gebruiker op kosten voor verwarming kan besparen. Met dit soort thermostaat kunnen de radiatoren echter niet individueel bediend worden. Ook de hoge aankoopprijs is hier een nadeel.

Digitaal programmeerbare thermostaten

Dit soort thermostaat wordt direct op de radiator geïnstalleerd en kan digitaal communiceren. Hiermee wordt de verwarming optimaal aan het ritme en de gewoonten van de gebruiker aangepast – wat zorgt voor meer comfort en minder kosten. De voordelen van dit model zijn de eenvoudige montage op compatibele radiatoren en de intelligente bediening. Voor iedere afzonderlijke radiator kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Daarenboven kunnen de meeste apparaten zelfs op afstand via een app bediend worden. Nadelig is dan weer de relatief hoge aankoopprijs, maar die wordt op lange termijn gecompenseerd door wat men aan verwarmingskosten bespaart.

Waar moeten thermostaten gemonteerd worden?

Een thermostaat zorgt voor de gewenste temperatuur in een ruimte en moet de temperatuur daardoor constant meten. Waar de thermostaat is gemonteerd, is dus uitermate belangrijk voor een correcte meting van het binnenklimaat.

Deze 5 plaatsen vermijdt u liever:

1. Achter gordijnen
2. In de nissen van de radiator
3. Achter meubels en andere decoratiestukken
4. Direct onder de vensterbank
5. Plaatsen waar het tocht

 • De slimme radiatorthermostaat voor optimaal verwarmen met graden.
  49,99 €
  Incl. BTW
  Optimaliseer uw huis nu met de Gigaset-thermostaat. Deze radiatorthermostaat kan op elk gewenst moment en ongeacht de locatie de temperatuur in de kamer regelen. Met de Gigaset-elements-app kunt u op afstand de thermostaat bedienen en tijdschema's inplannen als u een dagritme heeft. Zo kunt u optimaal genieten van een optimale temperatuur in de kamer, daarbij spaart.

  Regelt de verwarmingstemperatuur
  energie en kosten besparend
  Werkt op batterijen
  Draadloos gestuurd via app
  Eenvoudige installatie
  Laat de thermostaat samenwerken met Gigaset raamsensor
  Compatibel met alle Gigaset Smart Home systemen

  + app + gratis cloudservice
 • De raam sensor informeert betrouwbaar of het raam geopend is.
  49,99 €
  Incl. BTW
  Laat uw ramen nooit meer onbewaakt achter. Met de Gigaset Smart Home raamsensor houdt u altijd controle over uw ramen en bent u de eerste die het weet mocht er wat in huis gaande zijn. Ook te gebruiken voor balkon deuren. De raamsensor informeert u of het raam open, gekiept of dicht is. Op deze manier wordt u betrouwbaar op de hoogte gehouden of alles OK is in uw huis

  Uitbreiding van het Gigaset Smart Home alarmsysteem
  Herkent de huidige status van het raam (geopend, gekanteld of dicht)
  Informeert u gelijk als het raam wordt geopend
  Draadloze installatie zonder boren (plug&play)
  Batterij gestuurd ( Levensduur ongeveer 1-2 jaar, afhankelijk van gebruik)
  Compatibel met alle Gigaset Smart Home systemen

  + app + gratis cloudservice
previous
next

Slim verwarmen met de Gigaset-thermostaat

Altijd en overal genieten van de gewenste temperatuur

Als de wekker u ‘s ochtends uit uw slaap haalt, is het veel gemakkelijker om op te staan als u weet dat het in de badkamer al lekker warm is. Met de timer van de Gigaset-thermostaat kunt u uw gewenste temperatuur instellen, voor iedere dag van de week én voor iedere afzonderlijke radiator. Ook na een lastige dag op het werk kunt u het op weg naar huis thuis al een beetje warmer maken – dat kan heel eenvoudig met de app. Geniet met de Gigaset-thermostaat steeds van het juiste binnenklimaat, aangepast aan uw persoonlijke behoeften.

Geld en energie besparen door optimaal te verwarmen

Dankzij slimme technologie kunt u op een intelligente manier energie besparen. Als u overdag niet thuis bent, staat ook uw verwarming uit. Met de Gigaset-thermostaat geniet u van de voor u perfecte temperatuur van zodra u thuis bent. Als u ‘s ochtends het raam opent om te verluchten, zet de thermostaat de radiator in die ruimte automatisch even uit. In combinatie met de Gigaset elements window worden zelfs gekiepte ramen herkend en wordt de stooktemperatuur aangepast. Zo verwarmt u alleen als dat echt nodig is – en dat is goed nieuws voor het milieu én uw portemonnee. 

Al na één winter zult u een duidelijke daling van uw verwarmingskosten opmerken. De stooktemperatuur daalt automatisch ‘s nachts en ook overdag wanneer u niet thuis bent. Over het algemeen is het mogelijk om – afhankelijk van het type gebouw – tot 20% van de stookkosten te besparen. In een oud gebouw of een zolderwoning bespaart u doorgaans meer dan in een nieuw huis.

We verduidelijken even aan de hand van een voorbeeld:
Als vuistregel gaat men uit van € 1 verwarmingskosten per vierkante meter. Bij een woning van 100 m² komt dit neer op € 100 per maand. Een mogelijke besparing van 20% zou betekenen dat u € 20 per maand of € 240 per jaar kunt besparen. In één jaar heeft u dus de aankoopprijs van vijf thermostaten teruggewonnen.

Een intelligente thuis: De Gigaset-thermostaat als uitbreiding van het alarmsysteem

U bent op kantoor en u ontvangt een melding van de Gigaset elements-app: Via de indoorcamera kunt u zien dat uw dochter vandaag vroeger thuis is van school. Dankzij de Gigaset-thermostaat past u de kamertemperatuur in slechts een paar stappen aan, zodat het thuis aangenaam warm is. Met de intelligente bediening van op afstand geniet u van meer veiligheid en comfort bij u thuis. Koppel nog meer elementen van het Gigaset-alarmsysteem en profiteer van tal van voordelen van de Smart Home-sensoren. U kunt de Gigaset elements-app, waarmee u uw Smart Home-apparaten kunt bedienen, gratis downloaden in de App Store of Playstore.

De Gigaset-thermostaat – Een overzicht van de voordelen

 • Regelt de verwarmingstemperatuur geheel volgens uw wensen
 • Bespaart energie en kosten
 • Altijd en overal te bedienen via de app
 • Eenvoudige installatie in slechts 3 stappen
 • Combineerbaar met andere Gigaset Smart Home-sensoren
 • Compatibel met de Gigaset elements-alarmsystemen S, M en L

  Zo werkt het: Eenvoudige installatie in een paar stappen

  Slim verwarmen en energie besparen met de Gigaset-thermostaat is snel en eenvoudig. Verwijder eerst de beschermkap van de thermostaat, plaats de meegeleverde batterijen en zet er de kap opnieuw op. Op de display staat ‘JIN’. Registreer de thermostaat daarna in uw geïnstalleerde Gigaset-basisstation. Koppel eerst de apparaten en monteer dan het radiatorelement. Let erop dat de thermostaat tijdens de koppeling niet meer dan één meter van de basis verwijderd is. Nu kunt u verdergaan met de installatie in de app.

  Download de Gigaset elements-app

   

         Is mijn radiator compatibel met de Gigaset-thermostaat?

  Voor de Gigaset-thermostaat is een radiator met verwijderbare warmteregelaar nodig. De aanwezige regelaar wordt gewoon afgeschroefd en door de slimme thermostaat vervangen. Compatibele fabrikanten zijn onder meer Danfoss (met bijbehorende adapters), Heimeier, Junkers, Oventrop, Rossweiner, Honeywell en Braukmann.

  • De perfecte veiligheidsoplossing voor onder andere eengezinswoningen en appartementen.
   279,99 €
   Incl. BTW
   Met de deursensor en de bewegingssensor aan elkaar gekoppeld met twee raamsensoren voelt uw huis veilig en verzekerd. U krijgt via uw smatphone bericht wanneer het raam of deur is geopend en iemand wandelt in huis.
   Smart Home Alarmsysteem M

   1 basis station
   3 universele sensoren
   1 bewegingsmelder
   1 sirene

   + app + gratis Cloud service
  • De perfecte oplossing voor kleine appartementen of flats.
   199,99 €
   Incl. BTW
   Inbraken in appartementen in flat vinden meestal plaats via die ene ingang die er is. Bescherm uw huis met deur- en bewegingssensor. Het systeem registreert gelijk als iemand de deur opent of door uw kamer loopt. De sirene gaat af met een luid geluidssignaal bij een verdachte inbraak.
   Smart Home Alarmsysteem S

   1 basis station
   1 deur/raam sensor (universal)
   1 motion sensor 
   1 sirene

   + app + gratis Cloud service
  • Slim regelen van uw verlichting via de app of thuis.
   89,00 €
   Incl. BTW
   Met de schakelaars kunt u elk elektrisch apparaat op afstand besturen. Ultiem om bijvoorbeeld uw licht er op aan te sluiten. Zodat u overal ter wereld uw verlichting kan bedienen en het lijkt dat u thuis bent.

   Schakelbare stekkercontact doos, bestuurbaar via app, Google home of Gigaset button
   Regelen van elektrische apparaten die op het stopcontact staat aangesloten, zelfs wanneer u niet thuis bent
   Instellen van timers of schema's via de app
   Handmatig aan en uit schakelen
   Inbegrepen in het pakket: 1 basisstation, 2 plugs (slimme stekkers)

   + gratis app + gratis cloudservice
  • Het instapmodel alarmsysteem voor elk huis.
   99,99 €
   Incl. BTW
   Het Gigaset Homecomming pakket bevat een universele raam-deursensor, beweginsmelder en een basisstation. Dit instappakket is geschikt voor slimme starters van Smart home systemen. Wanneer u wilt beginnen met beveiligen van uw woning dan is de Homecomming pakket een ultiem startpunt.


   Waarschut u bij forceren van deur   Waarschuwt u bij beweging in huis

   Geeft weer wanneer een deur normaal wordt geopend   Geeft temperatuur en luchtdruk in de ruimte weer

   Compatibel met Amazon Alexa
  • De slimme radiatorthermostaat voor optimaal verwarmen met graden.
   49,99 €
   Incl. BTW
   Optimaliseer uw huis nu met de Gigaset-thermostaat. Deze radiatorthermostaat kan op elk gewenst moment en ongeacht de locatie de temperatuur in de kamer regelen. Met de Gigaset-elements-app kunt u op afstand de thermostaat bedienen en tijdschema's inplannen als u een dagritme heeft. Zo kunt u optimaal genieten van een optimale temperatuur in de kamer, daarbij spaart.

   Regelt de verwarmingstemperatuur
   energie en kosten besparend
   Werkt op batterijen
   Draadloos gestuurd via app
   Eenvoudige installatie
   Laat de thermostaat samenwerken met Gigaset raamsensor
   Compatibel met alle Gigaset Smart Home systemen

   + app + gratis cloudservice
  previous
  next
  • Meer veiligheid dankzij Smart Home Alarmsysteem

   Laat uw huis nooit meer onbewaakt achter. Smart Home beschermt u tegen water, inbraak en brandschade. Deze apparaten mogen niet ontbreken.

   Meer

  • Controlecentrum Gigaset-app

   Altijd en overal weten wat er thuis gebeurt: dankzij de Gigaset-app.

   Meer