Dit Smart Home alarmsysteem houdt het hele huis in de gaten - en u op de hoogte - waar u ook bent.


Met de eenvoudige Gigaset Elements-app bestuurt u het gehele alarmsysteem.

Heb ik de deur afgesloten? Zijn alle ramen dicht? Breekt er iemand in bij mijn huis tijdens mijn vakantie of weekend weg? Soms bekruipen ons zulke nare gevoelens en poppen deze vragen in ons hoofd. Maar deze zorgen behoren dankzij de Gigaset Elements-app tot het verleden. De app is het controlecentrum van uw Smart Home: uw zicht op uw beveiligde en slimme huis.   

Met behulp van de Gigaset Elements-app kunt u ramen en deuren die van sensoren zijn voorzien controleren of kunt u het screenshot van uw WLAN-indoorcamera bekijken. In totaal beschikt de app over vier alarmmodi. 'Buitenshuis' (als er niemand thuis is), 'Thuis' en 'Individueel' (bijvoorbeeld voor de bewaking van een afzonderlijke etage) en 'Nacht'. Als er een alarm in werking wordt gesteld, krijgt u meteen een push-melding of een e-mail. Daarnaast gaan bijvoorbeeld in het huis de sirene en alle lichten aan. Alle gebeurtenissen zoals bewegingen of alarms die door sensoren worden geregistreerd vindt u in de gebeurtenissenlijst van uw app. 

Eigen scenario's voor het alarmsysteem opstellen

Natuurlijk kunt u ook eigen scenario's opstellen om bijvoorbeeld net te doen of u aanwezig bent in huis. Als u bijvoorbeeld elke doordeweekse ochtend het huis op een bepaalde tijd verlaat, schakelt het alarmsysteem automatisch naar de alarmmodus over en kunt u op een gewenste tijd ook weer uitzetten. Daarnaast kunt u ook de lampen aan en uit zetten op de verschillende tijden.

Het is ook mogelijk om verschillende sensoren met elkaar te laten samenwerken. Zo is een gewild scenario dat wanneer u de motion passeert in de nacht dat automisch de lamp aan gaat. 

De app wordt voordurend verder ontwikkeld, verbeterd en met nieuwe functies uitgebreid. Ons programmeer team brengt minimaal elke vier weken een nieuwe releases uit voor Android en iOS aan. Daardoor kunt u ervan op aan dat uw alarmsysteem zijn waarde behoudt en de veiligheid ook in de toekomst garandeerd.

Zo ziet de Gigaset Elements-app eruit.

De Gigaset app kan gedownload worden in de App store of Google Play store om vervolgens een account te registreren. Zodra de app met de Home Base is verbonden, kunt u alle sensoren en de camera bedienen. De bediening is eenvoudig en behoeft geen uitleg. De handige widget laat u zien wat de status van het systeem is op de achtergrond van smartphone. Het is ook mogelijk de afzonderlijke alarmmodus te schakelen zonder dat u daarvoor de app extra hoeft te openen.

  • Het dashboard van de app laat u in één oogopslag zien of thuis alles in orde is en welke ramen bijvoorbeeld gekanteld zijn.

  • Gigaset elements app

    Onder de menu-optie 'Configuratie' kunt u het Smart-Home-systeem aan uw persoonlijke voorkeur aanpassen.

  • Gigaset elements app

    In het alarmscherm kunt u niet alleen de camera kiezen. U kunt er ook zien waar een alarm in werking werd gesteld. Mocht het om een vergissing gaan, dan kunt u het alarm met één klik uitschakelen. 

Deel dit artikel